Ο Παναγιώτης Δαλκαφούκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Σε ηλικία 18 ετών επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές στην ειδικότητα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.
Μυήθηκε στο επάγγελμα από τα 13 του χρόνια στο πλάι του αδερφού του, μα η οικογενειακή παράδοση στην αρτοποιία δεν σταματά εκεί, καθώς και ο παππούς του ήταν αρτοποιός. Είναι ιδιοκτήτης ομώνυμης επιχείρησης αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας από το 2013 και το 2020 είχε την χαρά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διαβολίτσι.
Παρακολουθεί πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων κάθε χρόνο και δεν ξεχνά ποτέ πως η Αρτοποιία δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά…μεράκι!