Σεμινάριο “Street Pasta”
Σεμινάριο “Street Pasta”
Το Σάββατο 16-12-2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Φρέσκα ζυμαρικά» για τους σπουδαστές πρώτου και δεύτερου έτους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας».
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Owner Chef του Street Pasta & Yπεύθυνος του Chef Club Μεσσηνίας κ. Μαύρος Γεώργιος. Με την μεγάλη του εμπειρία και γνώση αναφέρθηκε στην ιστορία των ζυμαρικών και μύησε τους σπουδαστές στην σωστή παρασκευή φρέσκων – χειροποίητων ζυμαρικών, αφού δεν δίστασε να δείξει στους σπουδαστές μικρά «tips» για επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, με την καθοδήγησή του παρασκεύασαν νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές όπως: Ταλιατέλες Αλφρέντο και με σπανάκι με μανούρι, αμύγδαλο και θυμάρι, Ρολά σολομού σε λαζάνια με μούς τυριών και ρόκα, Ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι, Τορτελίνι τυριών με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και τέλος για επιδόρπιο, Σπαγγέτι σοκολάτας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Μαύρο για το γευστικό ταξίδι στην μοναδικότητα των φρέσκων ζυμαρικών που πρόσφερε στους σπουδαστές μας!

Photo Gallery



Δείτε ακόμα

Υποτροφίες 2023

Υποτροφίες 2023

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

New BARISTA Part!

New BARISTA Part!

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας