Σεμινάριο “Premium Κρέατα”
Σεμινάριο “Premium Κρέατα”
Στις 24 Απριλίου 2018 στο εργαστήριο μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ο chef Παπανικολάου Ηλίας και ο κρεοτέχνης Κατσίρας Παναγιώτης πραγματοποίησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που σκοπό είχε να μυήσει τους δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος “Μαγειρικής Τέχνης” στα μυστικά των premium μοσχαριών.
Εξήγησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που ακολουθείται από την εκτροφή έως τη σφαγή τους, για να χαρακτηριστούν premium και φυσικά τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής τους, δίνοντας την υπεραξία που αρμόζει σε αυτήν την καταπληκτική πρώτη ύλη.
Έγινε παρουσίαση των πιο διάσημων κοπών της σύγχρονης γαστρονομίας όπως: t bone, outside skirt, picanha, porterhouse, ribeye, prime rib, tomahawk, flank από τις πιο γνωστές ράτσες όπως: waguy, black angus, limousine, charolais που φυσικά οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να γευτούν κατανοώντας πλήρως την έννοια premium.

Photo Gallery



Δείτε ακόμα

Υποτροφίες 2023

Υποτροφίες 2023

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

New BARISTA Part!

New BARISTA Part!

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας