Τα εξαιρετικά κρητικά εδέσματα παντρεύονται αρμονικά με τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών του νησιού άλλα και με διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη.
Υπό την καθοδήγηση της Οινολόγου μας, κα. Μπουφέα Σταυρούλα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές μας αρχικά δοκίμασαν ένα λευκό κρασί βιολογικής καλλιέργειας από την ποικιλία Βιδιάνο και ένα εξαιρετικά αρωματικό κρασί από την ποικιλία Μαλβαζία.
Ακολούθησε ένας οίνος ροζέ προερχόμενος από τη συνοινοποίηση της τοπικής ποικιλίας Κοτσιφάλι με την ποικιλία Syrah. Τέλος, το “οινικό ταξίδι” μας στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με ένα ερυθρό οίνο από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι και Cabernet Sauvignon, παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά της τοπικής αυτής κρητικής ποικιλίας στις δυο διαφορετικές εκδοχές της.
Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, οι σπουδαστές, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων που δοκίμασαν, έκαναν προτάσεις για αρμονικούς συνδυασμούς με τα εκλεκτά εδέσματα που παρουσιάστηκαν υπό την επιμέλεια του Chef Βενυχάκη Κωνσταντίνο.
Χοιρινό ψητό σε λεμονόφυλλα και κλιματόβεργες
Κοχλιούς μπουρμπουριστούς με χόνδρο
Γαμοπίλαφο
Μακαρόνια σκιουφικτά με στάκα και ανθότυρο