Οι πρωτοετείς σπουδαστές των τμημάτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ σεμινάριο με θέμα τη Γευσιγνωσία Κρασιού.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κύριος Ευάγγελος Ξυγκώρος Εμπορικός Δ/ντης της εταιρίας Οινομεσσηνιακή Α.Ε., ο οποίος καθοδήγησε τους σπουδαστές στα πρώτα τους βήματα στη Γευσιγνωσία κρασιού.
Αρχικά, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της δοκιμής και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Η γευσιγνωσία ξεκίνησε με δυο λευκούς οίνους από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Chardonnay, διακρίνοντας τις διάφορες αυτών των ποικιλιών ως προς το χρώμα, τα αρώματα και τη γεύση τους.
Στη συνέχεια, οι σπουδαστές φιλοξένησαν στα ποτήρια τους έναν οίνο ροζέ από την ποικιλία Αγιωργίτικο. Τέλος, η δοκιμή ολοκληρώθηκε με δύο ερυθρούς παλαιωμένους οίνους από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon, παρουσιάζοντάς μας την ευεργετική επίδραση του ξύλου της δρυός στην εξέλιξη αυτών των κρασιών.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ξυγκώρο που μας προσέφερε μια πολύ όμορφη οινική εμπειρία.