Σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην παραδοσιακή Κρητική κουζίνα” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.
Εισηγητής του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν ο chef Παπανικολάου Ηλίας και πήραν μέρος σε αυτό οι δευτεροετής σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και να γευτούν τις παρακάτω παρασκευές:
Ντάκος από χαρουποπαξίμαδα με φρέσκια ντομάτα/ ξινομυζήθρα/κάπαρη και φρέσκια ρίγανη
Μανίτες στιφάδο με κάστανα/μοσχοκάρφι και κανέλα
Χανιώτικο γαμοπίλαφο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με χωριάτικο ξύδι και αρισμαρί
Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο με σταμναγκάθι και θυμαρορίγανη