Στις 6/4/2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Ορίζων πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο με θεματολογία «Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου», απευθυνόμενο στους σπουδαστές του 2ου έτους του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης». Εισηγητής ήταν ο Χημικός -Ελαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Τσορώνης.
Οι σπουδαστές γνώρισαν τις κατηγορίες των ελαιόλαδων και την χρησιμότητα της οργανοληπτικής αξιολόγησης. Έπειτα δοκίμασαν και ήταν σε θέση να διακρίνουν τα κύρια ελαττώματα των ελαιόλαδων.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα θετικά χαρακτηριστικά των ελαιόλαδων και οι σπουδαστές εφάρμοσαν την τεχνική δοκιμής και αξιολόγησαν 3 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες. Στην τελευταία ενότητα έγιναν γευστικοί συνδυασμοί 3 πιάτων που είχαν ετοιμαστεί (πατάτες βραστές, φάβα και παγωτό βανίλια) με τα παραπάνω ελληνικά παρθένα ελαιόλαδα και με ένα καπνισμένο ελαιόλαδο και εξήχθησαν συμπεράσματα σχετικά τα ταίριασμα, τη συμφωνία και την αντιστοίχιση αυτών των γεύσεων.