Σεμινάριο “Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου EVOOs”
Σεμινάριο “Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου EVOOs”
Στις 6/4/2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Ορίζων πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο με θεματολογία «Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου», απευθυνόμενο στους σπουδαστές του 2ου έτους του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης». Εισηγητής ήταν ο Χημικός -Ελαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Τσορώνης.
Οι σπουδαστές γνώρισαν τις κατηγορίες των ελαιόλαδων και την χρησιμότητα της οργανοληπτικής αξιολόγησης. Έπειτα δοκίμασαν και ήταν σε θέση να διακρίνουν τα κύρια ελαττώματα των ελαιόλαδων.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα θετικά χαρακτηριστικά των ελαιόλαδων και οι σπουδαστές εφάρμοσαν την τεχνική δοκιμής και αξιολόγησαν 3 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες. Στην τελευταία ενότητα έγιναν γευστικοί συνδυασμοί 3 πιάτων που είχαν ετοιμαστεί (πατάτες βραστές, φάβα και παγωτό βανίλια) με τα παραπάνω ελληνικά παρθένα ελαιόλαδα και με ένα καπνισμένο ελαιόλαδο και εξήχθησαν συμπεράσματα σχετικά τα ταίριασμα, τη συμφωνία και την αντιστοίχιση αυτών των γεύσεων.

Photo Gallery



Δείτε ακόμα

Υποτροφίες 2023

Υποτροφίες 2023

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Ωράριο Αυγούστου ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Κλιματική Αλλαγή – Περιβάλλον – Πολιτισμός

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

ΙΕΚ Ορίζων & Chef Aitzol Zugasti

New BARISTA Part!

New BARISTA Part!

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Συμμετοχή του ΙΕΚ Ορίζων στο Messinia Forum

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Cooking Workshop - Let's Roll...Sushi @Orizon

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Εκπαιδευτική συνεργασία του IEK Oρίζων με την Κίνα

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Cooking Workshop - Πιάτα ελληνικής κουζίνας στο menu à la carte

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Το πρώτο πρόγραμμα ERASMUS του Ι.Ε.Κ είναι γεγονός!

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας

Νέο σεμινάριο Φωτογραφίας