Η παρουσία των σπουδαστών μας στο πλευρό του βραβευμένου chef Aitzol Zugasti, μας γέμισε χαρά και περηφάνια!
Ο Βάσκος chef επισκέφθηκε την Καλαμάτα σε συνέχεια των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΕΤΑΠ Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για την εξέλιξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Μεσσηνίας.
Οι δράσεις που διοργανώθηκαν είχαν σκοπό την ανάδειξη της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας σε γαστρονομικό προορισμό μέσα από το παράδειγμα του Σαν Σεμπαστιάν και της Χώρας των Βάσκων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιδ. Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας, το Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, το Elite City Resort και το ΙΕΚ Ορίζων.
Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στο πλάι του chef και καθηγητή Aitzol Zugasti ο οποίος σε συνεργασία με το Elite City Resort και το ΙΕΚ μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για περισσότερους από 30 chef και σπουδαστές Μαγειρικής της περιοχής μας. Όπως επίσης αποτέλεσαν ενεργά μέλη της δεξίωσης που διεξήχθη για τους επαγγελματίες της εστίασης, την οποία επιμελήθηκε ο Zugasti παρουσιάζοντας μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες και βραβευμένα με αστέρια Michelin πιάτα εστιατορίων από τη Χώρα των Βάσκων, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη τοπικά Μεσσηνιακά προϊόντα.
Είναι χαρά μας να παρέχουμε γαστρονομικές εμπειρίες στους σπουδαστές μας!