Εντυπωσιακή παρουσία του «ΟΡΙΖΩΝ» στο 8ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εντυπωσιακή παρουσία του «ΟΡΙΖΩΝ» στο 8ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για μια ακόμη χρονιά Το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ έδωσε το παρόν στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 2014. Οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση και προετοιμασία του 8ου Σχολείου και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα.
Τη δεύτερη μέρα του Σχολείου Τουρισμού ο Γιάννης Αποστολόπουλος, γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός bartender της πόλης μας, εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, μαζί με ομάδα σπουδαστών του «ΟΡΙΖΩΝ» και brand ambassadors γνωστών εταιρειών (Skinos & Otto’s Athens Vermouth, Fratelli Branca, Disaronno & Tia Maria) πραγματοποίησαν μία εξαιρετική παρουσίαση για το ποτό και το κοινό δοκίμασε τις δημιουργίες τους οι οποίες ήταν: ottos tonic, the med, dissarono spritz, tia ice pop corn και fool for u.
Την τρίτη ημέρα ο Σείριος Καίσαρης, κορυφαίος αρτοποιός, εκπαιδευτής του ΙΕΚ και μέλος της εθνικής ομάδας αρτοποιίας με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, μίλησε για τη διατροφική αξία του ψωμιού και πιο συγκεκριμένα για το προζύμι. Μαζί του ήταν ο Γιάννης Χρηστέας, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας αρτοποιίας και ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ. Παρουσιάστηκαν αρτοποιήματα, όπως ψωμί αργής ωρίμανσης, ψωμί με προζύμι, ενεργό άνθρακα και κουρκουμά, ψωμί με προζύμι και μάτσα, προζυμένιο καρβέλι στον ξυλόφουρνο κ.ά.
Η παρουσία του ΙΕΚ ολοκληρώθηκε με μαγειρική και πιο συγκεκριμένα με πρόταση για ψάρι. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ετοίμασαν κριθαρότο με Κέφαλο, κάπαρη Σαντορίνης, κρόκο Κοζάνης και μάραθο, πλαισιώνοντας την παρουσίαση του Ηλία Μαμαλάκη «Με… νου για Ζωντανές Θάλασσες – Υψηλή γαστρονομία με “παρεξηγημένα” ψάρια».
Σπουδαστές και καθηγητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σχολείο Τουρισμού.

Photo Gallery



Δείτε ακόμα

Σεμινάριο τμήματος βρεφονηπιοκόμων για την πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ

Σεμινάριο τμήματος βρεφονηπιοκόμων για την πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ

Ξεκίνησε το ταξίδι σου στην επαγγελματική μαγειρική & ζαχαροπλαστική με το ΙΣΑΕΚ ΟΡΙΖΩΝ!

Ξεκίνησε το ταξίδι σου στην επαγγελματική μαγειρική & ζαχαροπλαστική με το ΙΣΑΕΚ ΟΡΙΖΩΝ!

Γίνε Εκπαιδευτής στην ΙΣΑΕΚ ΟΡΙΖΩΝ!

Γίνε Εκπαιδευτής στην ΙΣΑΕΚ ΟΡΙΖΩΝ!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Οι μετεγγραφές ξεκίνησαν!

Οι μετεγγραφές ξεκίνησαν!

Υποτροφίες 2024

Υποτροφίες 2024

Δε θέλω να ντυθώ...", Δε θέλω να κοιμηθώ...", Δε θέλω να κάνω μπάνιο..." Οδηγίες επιβίωσης για γονείς!

Δε θέλω να ντυθώ...", Δε θέλω να κοιμηθώ...", Δε θέλω να κάνω μπάνιο..." Οδηγίες επιβίωσης για γονείς!

Λιγότερη Θεωρία...Περισσότερη Πράξη

Λιγότερη Θεωρία...Περισσότερη Πράξη

The students of IEK Horizon in Athens experienced a holistic experiential education!

The students of IEK Horizon in Athens experienced a holistic experiential education!

Κλιματική Αλλαγή - Περιβάλλον - Πολιτισμός

Κλιματική Αλλαγή - Περιβάλλον - Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τις σπουδάστριες του τμήματος των Βοηθών Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τις σπουδάστριες του τμήματος των Βοηθών Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας