Pastry Chef
 I WANT TO BE A PASTRY CHEF
Στο επάγγελμα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη η δημιουργία δεν έχει όρια και βασίζεται στη χημεία και απαιτεί ακρίβεια και λεπτότητα
Pastry Chef
Bakery - Pastry Studies
Pastry Chef
Bakery - Pastry Studies
Στο επάγγελμα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη η δημιουργία δεν έχει όρια! Ταυτόχρονα, είναι ένα απαιτητικό, σύγχρονο επάγγελμα που χρειάζεται πειθαρχία, ενώ βασίζεται στη χημεία και απαιτεί ακρίβεια και λεπτότητα. Όμως, είναι ένα επάγγελμα που ανταμείβει τον σπουδαστή όχι μόνο με αποκατάσταση, αλλά και χαρά, καθώς τα γλυκά και αρτοποιήματα αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι συνυφασμένα με την απόλαυση και τη χαλάρωση!

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
  • Επιχειρηματίας
  • Στέλεχος υπάρχουσας βιοτεχνικής μονάδας
Στέλεχος στη βιομηχανία τροφίμων:
  • Υπεύθυνος ομάδας παραγωγής LOT 1 / 10.2000
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών και παραγωγής δειγμάτων
  • Στέλεχος αλυσίδας καταστημάτων (αρτοποιείων)
Στέλεχος στη βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών:
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών πρώτων υλών
  • Υπεύθυνος προώθησης πρώτων και βοηθητικών υλών
Στέλεχος αλυσίδων πολυκαταστημάτων:
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής
  • Υπεύθυνος προγραμματισμού παραγωγής
  • Υπεύθυνος προμηθειών
Τα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν οι απόφοιτοι των σχολών είναι τα παρακάτω:
  • Επιλογή και πρακτικός ποιοτικός έλεγχος πρώτων και βοηθητικών υλών και προμήθειά τους.
  • Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
  • Προβολή και διάθεση των προϊόντων.
Επίσης τα στελέχη αυτά θα πρέπει να είναι σε θέση να προβαίνουν σε:
  • Βελτίωση των ήδη παραγομένων προϊόντων.
  • Σχεδιασμό και παραγωγή νέων προϊόντων.
  • Αξιολόγηση από οικονομικής πλευράς των προϊόντων, ανάλυση των στοιχεί- ων του κόστους και προσδιορισμός της τιμής πώλησης.
  • Προγραμματισμό της παραγωγής και αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακας.

Με μια Ματιά

Διάρκεια2 years
Μαθήματα27
Κρατικό Δίπλωμα
ΕμπειρίαΔεν απαιτείται
Έχετε ερωτήσεις;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε ακόμα

Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Η Zαχαροπλαστική εκτός από ένα τεχνικό επάγγελμα, αποτελεί και πραγματική Τέχνη. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να πρωτοστατούν αλλά και την πειθαρχία να παίζει σημαντικό ρόλο, ο pastry chef αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία τoυ ζαχαροπλαστείου, μιας επισιτιστικής μονάδας.
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Το ΚΔΒΜ Ορίζων, έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής, υλοποιεί το on demand διαδικτυακό σεμινάριο “Μοντέρνα γλυκά ζαχαροπλαστείου”, το οποίο αποτελείται από τρεις ενότητες: α) Τάρτες, β) Τούρτες, γ) Πάστες. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς του πλήρους πακέτου (δηλ. και των τριών ενοτήτων) αλλά και μίας μεμονωμένης ενότητας (π.χ μόνο τις πάστες).
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Το ΚΔΒΜ Ορίζων πραγματοποιεί νέο καινοτόμο σεμινάριο με θέμα “Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced” με εισηγήτρια την pastry chef Βένια Φλέσσα. Η εκπαιδεύτρια μας και μεγάλη νικήτρια του Bake Off Greece θα μας μυήσει σε νέες τεχνικές και Χριστουγεννιάτικα γλυκά με βάση την Μοντέρνα Γαλλική Patisserie. Τρείς διαφορετικές προτάσεις για τη βιτρίνα σας… Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε τα φετινά Χριστούγεννα!
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS