O Στέλιος Μπαρμπέας γεννήθηκε το 1986 στην Καλαμάτα. Ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και σπούδασε την μαγειρική τέχνη στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde”, στην Αθήνα.
Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, από το εστιατόριο “Καλλίστη” στο Κολωνάκι και το Αργεντίνικο “El Pecado” έως την κουζίνα του “Poseidon Resort” 5 αστέρων στο Λουτράκι και το “Filoxenia” στην Τεργέστη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με περιοδικά και site μαγειρικής
Από το 2012 εργάζεται ως executive chef στο ξενοδοχείο Elite City Resort, 4 αστέρων, στην Καλαμάτα όπου έχει συνεργαστεί σε γαστρονομικές βραδιές με τους καταξιωμένους σεφ Χριστόφορο Πέσκια, Γιάννη Λουκάκο, Λευτέρη Λαζάρου, Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη.