Επαγγελματική Μαγειρική - Επίπεδο 1
Πληροφορίες Προγράμματος
Η μαγειρική εκτός από ένα τεχνικό επάγγελμα, αποτελεί και πραγματική Τέχνη. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να πρωτοστατούν αλλά και την πειθαρχία να παίζει σημαντικό ρόλο, ο chef αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας, μιας επισιτιστικής μονάδας. Αν και απαιτητικό, το επάγγελμα του chef είναι ένα πολύ καλά αμειβόμενο επάγγελμα με συνεχή ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Το ΚΔΒΜ Ορίζων υλοποιεί το hands on εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Professional Cooking”, με σκοπό να μυήσει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά της επαγγελματικής μαγειρικής. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο του ΙΕΚ Ορίζων.
Σε ποιους απευθύνεται
Σε εργαζόμενους στον τομέα του επισιτισμού, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους
Σε άνεργους που θέλουν να αποκτήσουν εφόδια για να εργασθούν στον επισιτιστικό τομέα
Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών, που ενδιαφέρονται σφαιρικά για τον Τουρισμό και τον Επισιτισμό
Στους λάτρεις του είδους που επιθυμούν να εξελιχθούν ή και να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση μαγειρικών τεχνικών και η ανάπτυξη μαγειρικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ώστε οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν επιτυχώς σε επαγγελματικές συνθήκες.
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις για μέλη συλλόγων εστίασης και φιλοξενίας
Έναρξη 17 Νοεμβρίου