ΙΕΚ - ΚΔΒΜ Ορίζων
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
ΙΕΚ - ΚΔΒΜ Ορίζων
Σπουδαστές, απόφοιτοι και καθηγητές, είμαστε η οικογένεια του ΙΕΚ Ορίζων!
Το 2012, εκπαιδευτικοί και στελέχη με καταγωγή από την πόλη και το νομό μας, μαζί με έναν οργανισμό που έχει 25 και πλέον χρόνια παράδοση στην εκπαίδευση ξεκινήσαμε μία προσπάθεια. Μία προσπάθεια πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Να δημιουργήσoυμε μία εστία μάθησης και επαγγελματικής αποκατάστασης που να μην είχε τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ στη χώρα.
Στην πάροδο των χρόνων, οι 170 και πλέον απόφοιτοί μας βρίσκονται και εκπροσωπούν επάξια το ΙΕΚ Ορίζων στην αγορά εργασίας σε ποσοστό άνω του 90%, είτε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Καραϊβική και αλλού).
Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, που καθιστούν το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ πρωτοπόρο στην τουριστική και παιδαγωγική εκπαίδευση στην περιοχή.
  • Είμαστε εξειδικευμένοι στα τουριστικά και παιδαγωγικά επαγγέλματα
  • Σε εμάς διδάσκουν οι πιο καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας (Costa Navarino, Εlite, Grecotel, Filοxenia, Pharae Palace κ.ά.)
  • Οι σπουδαστές των παιδαγωγικών πραγματοποιούν τα μαθήματά τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επωφελούνται της τεράστιας εμπειρίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην προσχολική εκπαίδευση.
  • Η εξειδίκευσή μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε εξατομικευμένη προσέγγιση στην πρακτική άσκηση και να ταιριάξουμε τις ανάγκες των σπουδαστών με αυτές των ξενοδοχείων και των παιδικών σταθμών.
  • Βρισκόμαστε σε καταπράσινες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έχουμε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια
  • Οικογενειακό κλίμα: στο ΙΕΚ Ορίζων οι ιδιοκτήτες, οι διευθυντές σπουδών, οι εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό έχουν πολύ στενές σχέσεις με τους σπουδαστές σε έναν φιλικό, αλλά και αυστηρό –όταν πρέπει– περιβάλλον. Για εμάς προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των σπουδαστών και για αυτό δε διστάζουμε να είμαστε αυστηροί όπου χρειάζεται, αλλά και δίπλα στον σπουδαστή σε όλες τις επαγγελματικές ανησυχίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ φημίζεται για το ότι είναι σαν μία οικογένεια με τους σπουδαστές του.
  • Στηρίζουμε τους απόφοιτους όσα χρονιά και αν περάσουν: Οι απόφοιτοί μας γνωρίζουν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα μας όταν θα την χρειαστούν. Εξάλλου, όσοι επιθυμούν, συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας και περνούν συνεντεύξεις για θέσεις επαγγελματιών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για όλες τις ειδικότητες

Η διάρκεια των σπουδών είναι 2 χρόνια (4 εξάμηνα κατάρτισης). Στο τέλος κάθε εξαμήνου οι σπουδαστές λαμβάνουν μέρος υποχρεωτικά στις εξετάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ. Με τον προβιβασμό τους στις εξετάσεις αυτές, οι σπουδαστές λαμβάνουν τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία ουσιαστικά πιστοποιεί την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Με τη Βεβαίωση αυτή μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες πραγματοποιούνται πανελλαδικά. Στις εξετάσεις αυτές, που περιλαμβάνουν πρακτικό και θεωρητικό μέρος, οι απόφοιτοι των Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., διαγωνίζονται σε κοινά θέματα προκειμένου να αποκτήσουν το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης(Πιστοποίηση). Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 92/51/ΕΟΚ).

Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης έχει αναγνωριστεί ως τυπικό προσόν για διορισμό στο δημόσιο βάσει των Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39/Α’/05-03-2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τα Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ115/Α’/31-12-2003, Εγκ.ΔΟΑ/Φ13/1873, Παράρτημα Γ’), Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63/Α’/9-03-2005), Π.Δ. 116/2006 (ΦΕΚ 115/Α’/9-06-2006), Π.Δ.146/2007 (ΦΕΚ 185/Α’/3-08-2007)
Οι κάτοχοι του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με 150 μονάδες Άρθρο 8, Ν3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α’/20-9-2002)
Σας ενημερώνουμε ότι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου, ΤΕΛ και ΕΠΛ αντίστοιχης ειδικότητας μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο, μέσω της διαδικασίας κατατάξεων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη σχολή.
Τα δίδακτρα ποικίλλουν ανάλογα με την ειδικότητα, ενώ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εκπτώσεων, με κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια τρόπου πληρωμής. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μαςΕπιχειρησεις
Στρατηγικές συνεργασίες
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS