Το Σάββατο 16-12-2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Φρέσκα ζυμαρικά» για τους σπουδαστές πρώτου και δεύτερου έτους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας».
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Owner Chef του Street Pasta & Yπεύθυνος του Chef Club Μεσσηνίας κ. Μαύρος Γεώργιος. Με την μεγάλη του εμπειρία και γνώση αναφέρθηκε στην ιστορία των ζυμαρικών και μύησε τους σπουδαστές στην σωστή παρασκευή φρέσκων – χειροποίητων ζυμαρικών, αφού δεν δίστασε να δείξει στους σπουδαστές μικρά «tips» για επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, με την καθοδήγησή του παρασκεύασαν νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές όπως: Ταλιατέλες Αλφρέντο και με σπανάκι με μανούρι, αμύγδαλο και θυμάρι, Ρολά σολομού σε λαζάνια με μούς τυριών και ρόκα, Ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι, Τορτελίνι τυριών με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και τέλος για επιδόρπιο, Σπαγγέτι σοκολάτας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Μαύρο για το γευστικό ταξίδι στην μοναδικότητα των φρέσκων ζυμαρικών που πρόσφερε στους σπουδαστές μας!