Στις 24 Απριλίου 2018 στο εργαστήριο μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ο chef Παπανικολάου Ηλίας και ο κρεοτέχνης Κατσίρας Παναγιώτης πραγματοποίησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που σκοπό είχε να μυήσει τους δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος “Μαγειρικής Τέχνης” στα μυστικά των premium μοσχαριών.
Εξήγησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που ακολουθείται από την εκτροφή έως τη σφαγή τους, για να χαρακτηριστούν premium και φυσικά τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής τους, δίνοντας την υπεραξία που αρμόζει σε αυτήν την καταπληκτική πρώτη ύλη.
Έγινε παρουσίαση των πιο διάσημων κοπών της σύγχρονης γαστρονομίας όπως: t bone, outside skirt, picanha, porterhouse, ribeye, prime rib, tomahawk, flank από τις πιο γνωστές ράτσες όπως: waguy, black angus, limousine, charolais που φυσικά οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να γευτούν κατανοώντας πλήρως την έννοια premium.