Σεμινάριο “Παραδοσιακή Κρητική Κουζίνα & Τοπικοί Οίνοι”
Σεμινάριο “Παραδοσιακή Κρητική Κουζίνα & Τοπικοί Οίνοι”
Τα εξαιρετικά κρητικά εδέσματα παντρεύονται αρμονικά με τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών του νησιού άλλα και με διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη.
Υπό την καθοδήγηση της Οινολόγου μας, κα. Μπουφέα Σταυρούλα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές μας αρχικά δοκίμασαν ένα λευκό κρασί βιολογικής καλλιέργειας από την ποικιλία Βιδιάνο και ένα εξαιρετικά αρωματικό κρασί από την ποικιλία Μαλβαζία.
Ακολούθησε ένας οίνος ροζέ προερχόμενος από τη συνοινοποίηση της τοπικής ποικιλίας Κοτσιφάλι με την ποικιλία Syrah. Τέλος, το “οινικό ταξίδι” μας στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με ένα ερυθρό οίνο από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι και Cabernet Sauvignon, παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά της τοπικής αυτής κρητικής ποικιλίας στις δυο διαφορετικές εκδοχές της.
Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, οι σπουδαστές, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων που δοκίμασαν, έκαναν προτάσεις για αρμονικούς συνδυασμούς με τα εκλεκτά εδέσματα που παρουσιάστηκαν υπό την επιμέλεια του Chef Βενυχάκη Κωνσταντίνο.
  • Χοιρινό ψητό σε λεμονόφυλλα και κλιματόβεργες
  • Κοχλιούς μπουρμπουριστούς με χόνδρο
  • Γαμοπίλαφο
  • Μακαρόνια σκιουφικτά με στάκα και ανθότυρο

Φωτογραφικό Υλικό



Δείτε ακόμα

Εκπαιδευτική συνεργασία με το University of South Florida (USF)

Εκπαιδευτική συνεργασία με το University of South Florida (USF)

Τελετή αποφοίτησης των Βρετανικών Κρατικών Διπλωμάτων του φορέα πιστοποίησης TQUK

Τελετή αποφοίτησης των Βρετανικών Κρατικών Διπλωμάτων του φορέα πιστοποίησης TQUK

BLACK FRIDAY DEALS στο ΙΕΚ Ορίζων!

BLACK FRIDAY DEALS στο ΙΕΚ Ορίζων!

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού - 27 Σεπτεμβρίου 2021

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού - 27 Σεπτεμβρίου 2021

«Τουρισμός: Διαπολιτισμική επικοινωνία και πως ίδια πράγματα επικοινωνούνται με διαφορετικό τρόπο»

«Τουρισμός: Διαπολιτισμική επικοινωνία και πως ίδια πράγματα επικοινωνούνται με διαφορετικό τρόπο»

Το πρώτο τμήμα κρεοπωλών ήδη αποφοίτησε!

Το πρώτο τμήμα κρεοπωλών ήδη αποφοίτησε!

Ενισχυτική Διδασκαλία για τις εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ

Ενισχυτική Διδασκαλία για τις εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: Δρόμοι Ελευθερίας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: Δρόμοι Ελευθερίας

Ημέρες Καριέρας 2020

Ημέρες Καριέρας 2020

«Γεύσεις του ΄21», η 2η παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών του 1821 έφτασε!

«Γεύσεις του ΄21», η 2η παρουσίαση εδεσμάτων και συνταγών του 1821 έφτασε!

Επίσκεψη στο Levotre Piree

Επίσκεψη στο Levotre Piree

Athens Bar Show 2019

Athens Bar Show 2019
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS