Σεμινάριο “Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου EVOOs”
Σεμινάριο “Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου EVOOs”
Στις 6/4/2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Ορίζων πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο με θεματολογία «Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου», απευθυνόμενο στους σπουδαστές του 2ου έτους του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης». Εισηγητής ήταν ο Χημικός -Ελαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Τσορώνης.
Οι σπουδαστές γνώρισαν τις κατηγορίες των ελαιόλαδων και την χρησιμότητα της οργανοληπτικής αξιολόγησης. Έπειτα δοκίμασαν και ήταν σε θέση να διακρίνουν τα κύρια ελαττώματα των ελαιόλαδων.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα θετικά χαρακτηριστικά των ελαιόλαδων και οι σπουδαστές εφάρμοσαν την τεχνική δοκιμής και αξιολόγησαν 3 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες. Στην τελευταία ενότητα έγιναν γευστικοί συνδυασμοί 3 πιάτων που είχαν ετοιμαστεί (πατάτες βραστές, φάβα και παγωτό βανίλια) με τα παραπάνω ελληνικά παρθένα ελαιόλαδα και με ένα καπνισμένο ελαιόλαδο και εξήχθησαν συμπεράσματα σχετικά τα ταίριασμα, τη συμφωνία και την αντιστοίχιση αυτών των γεύσεων.

Φωτογραφικό Υλικό



Δείτε ακόμα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΣΑΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΣΑΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS