Σεμινάριο με θέμα: «Αυθεντική Ιταλική Κουζίνα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 στα εργαστήρια μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, αποκλειστικά για τους δευτεροετείς σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας».
Εισηγητής του σεμιναρίου ο καθηγητής μαγειρικής Βρυώνης Πέτρος.
Οι σπουδαστές σε αυτό το μαγειρικό σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά Ιταλικές Παραδοσιακές Συνταγές και να διδαχτούν μερικά από τα μυστικά της Ιταλικής Κουζίνας.
Υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Chef, οι σπουδαστές παρασκεύασαν συνταγές, όπως πράσινη σαλάτα με καπνιστή ρικότα, αυθεντικό «ossobuco a la Milanese» με χειροποίητα νιόκι, πίτσα θαλασσινών «frutt di mare» με μελάνι σουπιάς, και τέλος το αγαπημένο σε όλους μας «τιραμισού».