Την Τετάρτη, 20.03.2024 το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ διοργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την ομάδα του Chef Γιάννη Λουκάκου, μια ολιστική εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης!
H αντιπροσωπεία του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ βρέθηκε, από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο Χαλάνδρι και στο “TheSeminarProject”.
Το Εργαστήρι Μαγειρικής του “Τhe Seminar Project” έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές και είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα. Η όλη ατμόσφαιρα παραπέμπει στην ιδανική και απόλυτα λειτουργική οικιακή κουζίνα.
Ο καταξιωμένος Chef με την ομάδα του επιμελήθηκε ένα μοναδικό cookingevent, ειδικά σχεδιασμένο για τους σπουδαστές του τομέα της μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ. Αφού διαμορφώθηκαν οι μεικτές ομάδες από τελειόφοιτους και πρωτοετείς σπουδαστές, οι εκκολαπτόμενοι μάγειρες δημιούργησαν δύο ξεχωριστές συνταγές, υπό την καθοδήγηση του Chef Γιώργου Κατσανεβάκη.
Η συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη στο εστιατόριο «ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ», με σκοπό την ξενάγηση των σπουδαστών στον χώρο της κουζίνας, όπου γίνεται το alacarte, αλλά και στους χώρους προετοιμασίας και αποθήκευσης, από τον Chef Χρήστο Μπληθικιώτη.
Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με ένα γευστικό γεύμα στο εστιατόριο καθώς και με συζήτηση με τον Chef Άκη Βαρθαλάμη.
Τους σπουδαστές συνόδευσε ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ κ. Στακιάς Νικόλαος μαζί με τον, υπεύθυνο του τομέα μαγειρικής, ChefΣτέλιο Μπαρμπέα και την συντονίστρια του εκπαιδευτικού έργου του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ κα. Πάχου Νότα.
Ταυτόχρονα, οι σπουδάστριες του τμήματος της Βρεφονηπιοκομίας με την υπεύθυνη του τομέα των Παιδαγωγικών κα. Σιαμαντζιούρα Ιωάννα επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παρακολούθησαν την παιδική παράσταση "ΠουπουλApp" από την ομάδα Κοπέρνικος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου.
Στη συνέχεια, βρέθηκαν στον Παιδικό Σταθμό: «Μικρές Ιστορίες». Εκεί οι σπουδάστριες συμμετείχαν σε δραστηριότητες και στο πρόγραμμα του παιδικού σταθμού.
Τέλος, επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία “BookGarden”.