Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
Σπούδασε τουριστικά, σε έναν δυναμικό, καινοτόμο και εξωστρεφή τομέας της παγκόσμιας οικονομίας.
Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
Ο τουρισμός είναι ο δυναμικότερος, καινοτόμος, εντυπωσιακά διεθνοποιημένος, υψηλής έντασης εργασίας και εξωστρεφής τομέας της οικονομίας μας. Τα Τουριστικά Επαγγέλματα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας διότι μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εικόνα του τουρισμού ενδυναμώνοντας την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας.
Ο επισκέπτης τουρίστας όταν φθάνει στη χώρα μας, περιμένει να δεχθεί μια φιλόξενη, ευγενική, ειλικρινή και επαγγελματική φροντίδα και συμπεριφορά. Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας με βιωματικούς τρόπους να αποκτούν τις δεξιότητες και τα εφόδια για μια πετυχημένη σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είτε στο Room Division (υποδοχή, κρατήσεις, μάρκετινγκ, διοίκησης προσωπικού, οροφοκομίας, είτε στα επισιτιστικά τμήματα (εστιατόρια, μπαρ, cost control, banqueting), καθώς και σε άλλες μορφές τουριστικής επιχείρησης όπως συνεδριακά κέντρα, κρουαζιερόπλοια, θεματικά πάρκα κλπ. Επίσης, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους τουριστική επιχείρηση. Οι σπουδαστές πέρα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν σπουδάζοντας Τουριστικά Επαγγέλματα στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ υιοθετούν στάσεις κοινωνικής ευθύνης, αποκτούν τουριστική συνείδηση και επαγγελματική συμπεριφορά.

To Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

 • Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο , διεκπεραίωση κρατήσεων, αφίξεων και αναχωρήσεων πελατών .
 • Παροχή πληροφοριών για το ξενοδοχείο και τα αξιοθέατα της περιοχής.
 • Διαχείριση και αντιμετώπιση παραπόνων πελατών.
 • Υποστήριξη και έλεγχος όλων των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο τμήμα των ορόφων του ξενοδοχείου.
 • Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.
 • Υποδοχή, λήψη παραγγελίας και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.
 • Παρασκευή και σερβίρισμα καφέ, κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών, στο Μπαρ.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

 • Σε κάθε είδους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, camping, motels κλπ) και ειδικότερα στα διάφορα τμήματα αυτών (όπως υποδοχή, θυρωρείο, εστιατόριο, μπαρ, εσωτερικός έλεγχος, τμήμα τροφίμων και ποτών)
 • Σε κάθε είδους επισιτιστικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, μπαρ, catering, fast food κλπ)
 • Μετά από σχετική εμπειρία μπορεί να εξελιχθεί σε ανώτερο στέλεχος των παραπάνω επιχειρήσεων ή και να αναλάβει υπεύθυνα τη διοίκηση μικρών επιχειρήσεων του ως άνω τύπου
 • Σε αντίστοιχες ειδικότητες σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων
Επιπλέον τα Τουριστικά Επαγγέλματα στο IΕΚ Ορίζων δίνουν την ευκαιρία στον σπουδαστή να:
 • Παρακολουθεί δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις που συμπληρώνουν τις γνώσεις του
 • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση από το πρώτο έτος σπουδών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια.
 • Πραγματοποιεί ενισχυτική διδασκαλία και παρακολουθεί ενισχυτικά μαθήματα σε βασικά μαθήματα της ειδικότητας όπως
 • Μαθαίνει μία ακόμα ξένη γλώσσα, τα Ρώσικα, καθώς η Ρωσία αποτελεί αναδυόμενη αγορά στον τομέα του τουρισμού στη Νότια Πελοπόννησο
 • Στηρίζει εθελοντικά τα Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας και υποδέχεται τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων.

Με μια Ματιά

Διάρκεια2 έτη
Μαθήματα32
Κρατικό Δίπλωμα
ΕμπειρίαΔεν απαιτείται
Έχετε ερωτήσεις;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε ακόμα

Barista - Επίπεδο 1
Barista - Επίπεδο 1
Ο Barista, είναι το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και την λειτουργία του τμήματος καφέ, μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη άνθιση στην εποχή μας!
Barista - Επίπεδο 1
Barista - Επίπεδο 1
Bartending - Επίπεδο 1
Bartending - Επίπεδο 1
Το σεμινάριο “Bartending Level 1” έχει ως κύριο στόχο τόσο την επιμόρφωση όσο και την επαγγελματική εξέλιξη όσων επιλέγουν το γοητευτικό αλλά και απαιτητικό επάγγελμα του bartender. 
Bartending - Επίπεδο 1
Bartending - Επίπεδο 1
Professional Sommelier - Level 1
Professional Sommelier - Level 1
Ο πιστοποιημένος Sommelier είναι σε θέση να αναλάβει τη δημιουργία του καταλόγου των κρασιών αλλά και τον κατάλληλο συνδυασμό κρασιού και φαγητού σ’ ένα εστιατόριο. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για το σωστό service των κρασιών, αλλά και την εκπαίδευση της ομάδας του εστιατορίου σε οινικά θέματα.
Professional Sommelier - Level 1
Professional Sommelier - Level 1
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα OPERA
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα OPERA
Το Opera είναι ένα από τα κυρίαρχα προγράμματα διαχείρισης ξενοδοχείων της τουριστικής αγοράς. Προσφέρει υψηλής ποιότητας υποστήριξη στο σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και η γνώση του χειρισμού του, θεωρείται απαραίτητη σε όσους στοχεύουν σε μια καριέρα στον Τουρισμό.
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα OPERA
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα OPERA
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα PROTEL
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα PROTEL
Το PROTEL είναι ίσως το πιο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα διαχείρισης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφέρει υψηλής ποιότητας υποστήριξη στο σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και η γνώση του χειρισμού του, θεωρείται απαραίτητη σε όσους στοχεύουν σε μια καριέρα στον Τουρισμό.
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα PROTEL
Ξενοδοχειακό Πρόγραμμα PROTEL
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS