Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ CHEF
Η Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας είναι μια μορφή τέχνης, ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων. Είναι μια γαστριμαργική εμπειρία που ακουμπά όλες τις αισθήσεις.
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Η Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας είναι μια μορφή τέχνης, ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων. Είναι μια γαστριμαργική εμπειρία που ακουμπά όλες τις αισθήσεις.
Ο Τουρισμός και η Εστίαση είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τη χώρα μας και η ειδικότητα της «Μαγειρικής Τέχνης» προσελκύει και έχει τεράστια ζήτηση από τις επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου. Επιπρόσθετα, ο απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης προσφέρει τεράστιο έργο στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας την τοπική γαστρονομία και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα μέσα από τη γαστρονομία της. Δεν μιλάμε απλά για ένα επάγγελμα, αλλά για ένα λειτούργημα που προσφέρει στην κοινωνία μας, και χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις!

Επαγγελματικές Δραστηριότητες (Job Profile)

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
  • Την υγιεινή των τροφίμων.
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:
  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
  • Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
  • Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοΐας κλπ.)
  • Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)
Επιπλέον, στο IΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» ο σπουδαστής του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας:
  • Παρακολουθεί δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις που συμπληρώνουν τις γνώσεις του
  • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση από το πρώτο έτος σπουδών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια.
  • Πραγματοποιεί ενισχυτική διδασκαλία και παρακολουθεί ενισχυτικά μαθήματα σε βασικά μαθήματα της ειδικότητας όπως: Τέχνη Μαγειρικής, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, Αγγλικά, Χρήση Η/Υ, Υγιεινή Τροφίμων, Τεμαχισμός Κρεάτων κ.ά.

Με μια Ματιά

Διάρκεια2 έτη
Μαθήματα30
Κρατικό Δίπλωμα
ΕμπειρίαΔεν απαιτείται
Έχετε ερωτήσεις;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε ακόμα

Επαγγελματική Μαγειρική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Μαγειρική - Επίπεδο 1
Το ΚΔΒΜ Ορίζων υλοποιεί το hands on εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Professional Cooking”, με σκοπό να μυήσει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά της επαγγελματικής μαγειρικής. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο του ΙΕΚ Ορίζων.
Επαγγελματική Μαγειρική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Μαγειρική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Η Zαχαροπλαστική εκτός από ένα τεχνικό επάγγελμα, αποτελεί και πραγματική Τέχνη. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να πρωτοστατούν αλλά και την πειθαρχία να παίζει σημαντικό ρόλο, ο pastry chef αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία τoυ ζαχαροπλαστείου, μιας επισιτιστικής μονάδας.
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Το ΚΔΒΜ Ορίζων σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων».
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Το ΚΔΒΜ Ορίζων, έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής, υλοποιεί το on demand διαδικτυακό σεμινάριο “Μοντέρνα γλυκά ζαχαροπλαστείου”, το οποίο αποτελείται από τρεις ενότητες: α) Τάρτες, β) Τούρτες, γ) Πάστες. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς του πλήρους πακέτου (δηλ. και των τριών ενοτήτων) αλλά και μίας μεμονωμένης ενότητας (π.χ μόνο τις πάστες).
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Το ΚΔΒΜ Ορίζων πραγματοποιεί νέο καινοτόμο σεμινάριο με θέμα “Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced” με εισηγήτρια την pastry chef Βένια Φλέσσα. Η εκπαιδεύτρια μας και μεγάλη νικήτρια του Bake Off Greece θα μας μυήσει σε νέες τεχνικές και Χριστουγεννιάτικα γλυκά με βάση την Μοντέρνα Γαλλική Patisserie. Τρείς διαφορετικές προτάσεις για τη βιτρίνα σας… Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε τα φετινά Χριστούγεννα!
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS