Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑ
Η ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων είναι πολύτιμη καθώς προσφέρει όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και κατ‘ επέκταση σ’ ολόκληρη την κοινωνία.
Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
Η ειδικότητα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων είναι πολύτιμη καθώς προσφέρει όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και κατ‘ επέκταση σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Και αυτό διότι η άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος αφορά στην προσχολική ηλικία, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Έχοντας ως επίκεντρο την αγάπη για το παιδί, την κάλυψη των βασικών αναγκών του και, παράλληλα, των ενδιαφερόντων του, δίνονται ερεθίσματα για την ολόπλευρη ανάπτυξή του. Πρόκειται επομένως, όχι απλά για την άσκηση ενός επαγγέλματος, αλλά ενός λειτουργήματος.

Επαγγελματικές Δραστηριότητες (Job Profile)

Ο κάτοχος διπλώματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων:
 • Μεριμνά για την ψυχοσωματική υγεία, την ψυχοσωματική εξέλιξη, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων (παιδιών ηλικίας 0-6 ετών). Τους προσφέρει αγωγή, ψυχαγωγία, φροντίδα (φαγητό, καθαριότητα) σύμφωνα με τις αρχές τις Βρεφοκομίας και της Παιδαγωγικής
 • Ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει ευαισθησία, φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα και αυτονομία, γενικά να διευρύνει τον εσωτερικό του κόσμο, να ωριμάσει συναισθηματικά και ψυχοκινητικά
 • Φροντίζει –με κατάλληλη προσέγγιση- για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, και γενικά για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στοργής, αποδοχής, ασφάλειας και χαράς.
 • Παρατηρεί τις αντιδράσεις του κάθε παιδιού, επισημαίνει αλλαγές ή παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνει σχετικά τον/την υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και, με την έγκρισή του/της, και τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κλπ.)
 • Εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ευθύνεται για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία των παιδιών
 • Αναπληρώνει τον/την βρεφονηπιοκόμο/ νηπιαγωγό όταν απουσιάζει
 • Συντάσσει εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού
 • Εκτελεί σε ημερήσια βάση τις ακόλουθες εργασίες: Υποδοχή των παιδιών (βρεφών και νηπίων), καθαριότητα των παιδιών, διατροφή, πρόγραμμα αγωγής, ανάπαυση και αναχώρηση των παιδιών. Οι εργασίες αυτές, προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών, τις συνθήκες της ημέρας ή τις απαιτήσεις της ημερήσιας εργασίας του/της.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

 • Σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) ιδιωτικά και δημόσια
 • Σε παιδότοπους
 • Σε ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν αντίστοιχα προγράμματα (για την απασχόληση παιδιών)
Επιπλέον, στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ ο σπουδαστής του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων:
 • Πραγματοποιεί το εργαστηριακό μέρος των μαθημάτων σε πραγματικό εργασιακό χώρο, στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού- Νηπιαγωγείου «Οι Μικροί Εξερευνητές» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, με καθηγητές που έχουν μακρόχρονη εμπειρία στο αντικείμενο
 • Παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια που συμπληρώνουν τις γνώσεις του
 • Παρακολουθεί ενισχυτικά μαθήματα σε βασικές θεματικές της ειδικότητας όπως, Παιδική Λογοτεχνία, Τεχνικά, Παιχνίδι, Μουσικοκινητική Αγωγή.

Με μια Ματιά

Διάρκεια2 έτη
Μαθήματα33
Κρατικό Δίπλωμα
ΕμπειρίαΔεν απαιτείται
Έχετε ερωτήσεις;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε ακόμα

Πιστοποίηση Γνώσης Υπολογιστών
Πιστοποίηση Γνώσης Υπολογιστών
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΚΔΒΜ Ορίζων, αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας, παρέχει εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση και πιστοποίηση Γνώσεων Χειρισμού Η/Υ BASIC PLUS, με αναγνωρισμένη μοριοδότηση από τον Α.Σ.Ε.Π.
Πιστοποίηση Γνώσης Υπολογιστών
Πιστοποίηση Γνώσης Υπολογιστών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS