Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ PASTRY CHEF
Στο επάγγελμα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη η δημιουργία δεν έχει όρια και βασίζεται στη χημεία και απαιτεί ακρίβεια και λεπτότητα
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Στο επάγγελμα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη η δημιουργία δεν έχει όρια! Ταυτόχρονα, είναι ένα απαιτητικό, σύγχρονο επάγγελμα που χρειάζεται πειθαρχία, ενώ βασίζεται στη χημεία και απαιτεί ακρίβεια και λεπτότητα. Όμως, είναι ένα επάγγελμα που ανταμείβει τον σπουδαστή όχι μόνο με αποκατάσταση, αλλά και χαρά, καθώς τα γλυκά και αρτοποιήματα αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι συνυφασμένα με την απόλαυση και τη χαλάρωση!

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
  • Επιχειρηματίας
  • Στέλεχος υπάρχουσας βιοτεχνικής μονάδας
Στέλεχος στη βιομηχανία τροφίμων:
  • Υπεύθυνος ομάδας παραγωγής LOT 1 / 10.2000
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών και παραγωγής δειγμάτων
  • Στέλεχος αλυσίδας καταστημάτων (αρτοποιείων)
Στέλεχος στη βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών:
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου δοκιμών πρώτων υλών
  • Υπεύθυνος προώθησης πρώτων και βοηθητικών υλών
Στέλεχος αλυσίδων πολυκαταστημάτων:
  • Υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής
  • Υπεύθυνος προγραμματισμού παραγωγής
  • Υπεύθυνος προμηθειών
Τα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν οι απόφοιτοι των σχολών είναι τα παρακάτω:
  • Επιλογή και πρακτικός ποιοτικός έλεγχος πρώτων και βοηθητικών υλών και προμήθειά τους.
  • Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
  • Προβολή και διάθεση των προϊόντων.
Επίσης τα στελέχη αυτά θα πρέπει να είναι σε θέση να προβαίνουν σε:
  • Βελτίωση των ήδη παραγομένων προϊόντων.
  • Σχεδιασμό και παραγωγή νέων προϊόντων.
  • Αξιολόγηση από οικονομικής πλευράς των προϊόντων, ανάλυση των στοιχεί- ων του κόστους και προσδιορισμός της τιμής πώλησης.
  • Προγραμματισμό της παραγωγής και αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακας.

Με μια Ματιά

Διάρκεια2 έτη
Μαθήματα27
Κρατικό Δίπλωμα
ΕμπειρίαΔεν απαιτείται
Έχετε ερωτήσεις;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε ακόμα

Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Η Zαχαροπλαστική εκτός από ένα τεχνικό επάγγελμα, αποτελεί και πραγματική Τέχνη. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να πρωτοστατούν αλλά και την πειθαρχία να παίζει σημαντικό ρόλο, ο pastry chef αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία τoυ ζαχαροπλαστείου, μιας επισιτιστικής μονάδας.
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
Επαγγελματική Zαχαροπλαστική - Επίπεδο 1
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS