4 μετάλλια στην 3η Εξποτρόφ 2016
4 μετάλλια στην 3η Εξποτρόφ 2016
Με δύο Χρυσά και δύο Χάλκινα μετάλλια επιστρέφει η αποστολή της Σχολής Μαγειρικής Ορίζων Καλαμάτας από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας Greek Chef 2016 που διεξήχθη στην Αθήνα 29, 30 & 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας υπό την αιγίδα της έκθεσης Τροφίμων και Ποτών 3ηΕξποτρόφ 2016 και του Chef Club Κρήτης.
Η διοργάνωση έγινε επίσης με την πολύτιμη συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
Ο διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν απευθύνονταν σε σπουδαστές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών Μαγειρικής από όλη την χώρα που θέλουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προωθήσουν την Ελληνική κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο.
Με αρχηγό της αποστολής τον Πάρη Κωστόπουλο, Διευθυντή Κουζίνας του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και συνοδό του τον Πέτρο Βρυώνη, καθηγητή της σχολής, και τέσσερεις συμμετοχές στο σύνολο πήραν μέρος οι σπουδαστές μαγειρικής σε τέσσερεις διαφορετικές κατηγορίες:
  • Κατηγορία Ε-1 «Ζεστό πιάτο συνδυασμός Ελληνικών οσπρίων και Χοιρινό κρέας» Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η Κουτροπούλου Χρυσάνθη με πιάτο:
«Παραδοσιακό χοιρινό λουκάνικο με κρέμα από ψιλοφάσουλα και αρώματα πορτοκαλιού». Χρυσό μετάλλιο
  • Κατηγορία Κ-1 «Ζεστό πιάτο με Ψάρι» Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Μπατσικούρας Νικήτας με πιάτο:
«Σκορπίνα φριτούρα με ζωμό κακαβιάς, ξινός τραχανάς και σφουγγαράκι παντζαριού» Χρυσό μετάλλιο
  • Κατηγορία Ε-2 «Ελληνική Σαλάτα» Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Kotagjini Kristo με πιάτο:
«Μανιάτικη Σαλάτα με τηγανόψωμο» Χάλκινο μετάλλιο
  • Κατηγορία Θ-1 «Ελληνικό Μενού 4 πιάτων»
    Χάλκινο μετάλλιο
    Διαγωνιζόμενοι Σπουδαστές
    Κουτροπούλου Χρυσάνθη, Μπατσικούρας Νικήτας, Kotagjini Kristo, Φουρτούνη Σταυρούλα με πιάτα:
1ο πιάτο «Πατζαροσαλάτα με τσίπς σκόρδου» 2ο πιάτο «Γαρίδα Μεσσηνίας Σαγανάκι» 3ο πιάτο «Γιουβαρλάκια Μπακαλιάρου» 4ο πιάτο «Τάρτα μανταρίνι»
Διαφορετικές κάθε φορά κριτικές επιτροπές ανά κατηγορία στελέχωσαν διακεκριμένοι επαγγελματίες chefs του επισιτιστικού κλάδου που είχαν το δύσκολο έργο να κρίνουν και να αξιολογήσουν τα πιάτα στα πεδία της γεύσης, πρωτοτυπίας, βαθμός δυσκολίας, παρουσίασης αλλά και το επίπεδο καθαριότητας και ορθής υγιεινής που τηρούσαν οι σπουδαστές κατά την διάρκεια παρασκευής των πιάτων.
“Για ακόμα μια φορά οι κόποι μας ανταμείβονται και αυτό οφείλεται μόνο στην σκληρή δουλειά, την σοβαρότητα, και το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και τεχνογνωσίας που διαθέτουμε στην Σχολή Μαγειρικής Ορίζων ώστε να προετοιμάζουμε μελλοντικούς επιτυχημένους επαγγελματίες”

Φωτογραφικό Υλικό



Περισσότερες Διακρίσεις

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού – Artozyma 2020

4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού – Artozyma 2020

1st Mediterranean Chefs Competition 2020

1st Mediterranean Chefs Competition 2020

DETROP 2019

DETROP 2019

Πρώτη Θέση στο 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας

Πρώτη Θέση στο 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας

Διάκριση Εκπαιδευτών του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Διάκριση Εκπαιδευτών του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Διάκριση εκπαιδευτή του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Διάκριση εκπαιδευτή του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018

Διεθνής Διάκριση με Χάλκινο μετάλλιο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής

Διεθνής Διάκριση με Χάλκινο μετάλλιο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής

HO.RE.CA 2013

HO.RE.CA 2013
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ θέλοντας να σας προσφέρει ακόμα πιο ποιοτική εκπαίδευση, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες του, με την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Τάξης. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας θα κάνει τη διαδικασία μάθησης, όχι μόνο πιο ευχάριστη, αλλά και πιο προσιτή, και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους καθηγητές σας. Άλλωστε, το ζητούμενο για εμάς –τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ- ήταν, είναι και θα είναι να αποφοιτήσετε και να εισέλθετε στην αγορά εργασίας με τα περισσότερα δυνατά εφόδια.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-CLASS