efet_logo.jpg
Υγιεινή Τροφίμων
ΚΔΒΜ Ορίζων
Το ΚΔΒΜ Ορίζων σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων».
Υγιεινή Τροφίμων

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Πληροφορίες Προγράμματος

Το ΚΔΒΜ ΟΡΙΖΩΝ σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων». Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τις σχετικές βεβαιώσεις κατάρτισης (πιστοποιητικά). Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ Β’ 1616), οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους, που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τον κανονισμό 852/2004 της Ε.Ε. Το ανωτέρω πρόγραμμα στοχεύει στη μετάδοση γενικών και βασικών γνώσεων για την ορθή εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών / χειρισμών κατά την παραγωγή / επεξεργασία / αποθήκευση / μεταφορά / διακίνηση / διάθεση ασφαλών τροφίμων και την ορθή κατανόηση των υποχρεωτικών, από το νόμο και την τρέχουσα επιστημονική τεχνογνωσία, πρακτικών για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Το ΚΔΒΜ ΟΡΙΖΩΝ ανταποκρινόμενο στις αυξανόμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού της χώρας αναλαμβάνει την οργάνωση και την πραγματοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης που εξασφαλίζουν την επιτυχία στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ για την λήψη του πιστοποιητικού. Οι προδιαγραφές του προγράμματος είναι οι εξής:
  • Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια 10 ωρών και καλύπτει πλήρως όλες τις θεματικές ενότητες που απαιτούνται για την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Το ωράριο παρακολούθησης είναι ευέλικτο και υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μέσω zoom ώστε να συνδυάζεται με το ωράριο εργασίας των καταρτιζομένων.
  • Οι εκπαιδευτές του προγράμματος κατάρτισης ανήκουν στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ.
  • Η διδακτέα ύλη είναι εγκεκριμένη από τον ΕΦΕΤ.
  • Με την εγγραφή δίνεται βεβαίωση εγγραφής.
  • Μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε προγραμματισμένες από τον ΕΦΕΤ εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων, ανεξαρτήτως της παρεχόμενης σχέσης εργασίας εργοδότη-εργαζόμενου (μόνιμοι, συμβασιούχοι εποχικοί υπάλληλοι, κ.λ.π.). Αφορά άτομα που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή εργάζονται σε εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

In a Nutshell

Duration2 days
ExperienceNot needed
Certification
Deposit Amount40
Payment Method40€ x 1 δόση
Reserve your spot
Complete your registration in one minute
Fill up your details and choose your payment method for the deposit

Got Questions?
Fill up the contact form and an academic advisor will reach out to you shortly.

View more seminars

acta_logo.png
Professional Cooking - Level 1
Professional Cooking - Level 1
The KDMB Orizon implements the hands on educational program “Professional Cooking”, with the aim of introducing the trainees to the secrets of professional cooking. The lessons take place in the fully equipped laboratory of IEK Orizon.
Professional Cooking - Level 1
Professional Cooking - Level 1
acta_logo.png
Professional Confectionery - Level 1
Professional Confectionery - Level 1
In addition to a technical profession, Pastry is a real Art.With the imagination and creativity to lead but also the discipline to play an important role, pastry chef undertakes the proper operation of the pastry shop, a food unit.
Professional Confectionery - Level 1
Professional Confectionery - Level 1
sxoli_kreatos_logo.jpg
Meat School
Meat School
The Batsolakis Meat School, in collaboration with IEK ORIZONOS, is launching the new course for the Butcher Certification in Kalamata.
Meat School
Meat School
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Το ΚΔΒΜ Ορίζων, έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής, υλοποιεί το on demand διαδικτυακό σεμινάριο “Μοντέρνα γλυκά ζαχαροπλαστείου”, το οποίο αποτελείται από τρεις ενότητες: α) Τάρτες, β) Τούρτες, γ) Πάστες. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς του πλήρους πακέτου (δηλ. και των τριών ενοτήτων) αλλά και μίας μεμονωμένης ενότητας (π.χ μόνο τις πάστες).
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Γλυκά Ζαχαροπλαστείου
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Το ΚΔΒΜ Ορίζων πραγματοποιεί νέο καινοτόμο σεμινάριο με θέμα “Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced” με εισηγήτρια την pastry chef Βένια Φλέσσα. Η εκπαιδεύτρια μας και μεγάλη νικήτρια του Bake Off Greece θα μας μυήσει σε νέες τεχνικές και Χριστουγεννιάτικα γλυκά με βάση την Μοντέρνα Γαλλική Patisserie. Τρείς διαφορετικές προτάσεις για τη βιτρίνα σας… Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε τα φετινά Χριστούγεννα!
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced
Μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά – Επίπεδο Advanced