acta_logo.png
Οροφοκομία
ΚΔΒΜ Ορίζων
Λίγα είναι τα επαγγέλματα στον τουριστικό κλάδο που έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση  όπως  αυτό του housekeeper. O περισσότεροι  πιστεύουν  ότι  αυτό το επάγγελμα, αφορά μόνο γυναίκες που έχουν σαν αποκλειστική αρμοδιότητα την καθαριότητα του Ξενοδοχείου. Ωστόσο, το επάγγελμα του housekeeper, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών, είναι αυτό μέσα από το οποίο διακρίνονται και προάγονται τα ανώτερα διοικητικά στελέχη.
Seminar
Οροφοκομία

Οροφοκομία

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Λίγα, είναι τα επαγγέλματα στον τουριστικό κλάδο που έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση  όπως  αυτό του housekeeper. O περισσότεροι  πιστεύουν  ότι  αυτό το επάγγελμα,  αφορά μόνο γυναίκες που έχουν σαν αποκλειστική αρμοδιότητα την καθαριότητα του Ξενοδοχείου. Ωστόσο, το επάγγελμα του housekeeper, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών, είναι αυτό μέσα από το οποίο διακρίνονται και προάγονται τα ανώτερα διοικητικά στελέχη.
Η ραγδαία ανάπτυξη και η διεθνής εξάπλωση της τουριστικής βιομηχανίας, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία πολλών νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και τη συνεχή ζήτηση για έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
Στον κεντρικό άξονα του ξενοδοχείου βρίσκεται η οροφοκομία (Housekeeping) και το προσωπικό που τη στελεχώνει. Από τη στιγμή που οι πελάτες κάνουν κρατήσεις και φτάνουν σε ένα κατάλυμα, μέχρι την ώρα που αναχωρούν, οι υπάλληλοι της οροφοκομίας, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών τους.
Η οροφοκομία, προσφέροντας αποτελεσματικά όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, βοηθάει το ξενοδοχείο να ικανοποιεί τους πελάτες του. Έτσι, ενώ το ανεκπαίδευτο προσωπικό μπορεί να διώξει την πελατεία, απεναντίας, οι εκπαιδευμένοι, ικανοί και ευγενικοί υπάλληλοι μπορούν να πετύχουν ώστε η παραμονή του πελάτη να είναι από την αρχή ευχάριστη και να φροντίσουν ώστε να παραμείνει ευχάριστη ως το τέλος.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της οροφοκομίας σε ξενοδοχειακές ή λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους
  • Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών
  • Σε άνεργους κάθε ηλικίας που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της οροφοκομίας σε ξενοδοχειακές ή λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Εκπαιδευτικοί Στόχοι
  • Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα της οροφοκομίας, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν με επιτυχία στον τομέα αυτό, αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ήδη εργαζόμενων οροφοκόμων.

In a Nutshell

Duration3 months
ExperienceΔε χρειάζεται
Certification
Deposit Amount50
Payment Method100€ x 3 δόσεις
Got Questions?
Fill up the contact form and an academic advisor will reach out to you shortly.

View more seminars

acta_logo.png
Barista
Barista
Barista is the executive who manages, organizes and operates the coffee department, a food business, and undoubtedly is one of the most prosperous professions in our time!
Barista
Barista
acta_logo.png
Bartending
Bartending
The “Bartending Level 1” seminar aims at the basic training and professional development of those who choose the charming and demanding profession of bartender.
Bartending
Bartending