H Μπινίσκου Άννα σπούδασε στο ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στο τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων. Από το 2018 εργάζεται ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου στο Messiniako Catering στη Μεσσήνη.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εντάσσονται η οργάνωση κ η εποπτεία των Σχολικών Γευμάτων, των γευμάτων των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, των Παιδικών Κατασκηνώσεων κ.ά.
Το 2018 αποδέχτηκε την πρόταση, από την Εταιρεία Γευσήνους, για την επίβλεψη της Εστίας Σίτισης του ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Από το 2019 έχει την χαρά να είναι μέλος της ομάδας του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ως εισηγήτρια στο μάθημα της Τροφογνωσίας.
Έχοντας ως γνώμονα για την επαγγελματική της βελτίωση και εξέλιξη τη δια βίου μάθηση, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με το αντικείμενο της.
Συγκεκριμένα: «Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας Στην Παραγωγή Τροφίμων – Ποιότητα – Ασφάλεια – Υγιεινή – Περιβάλλον», Πιστοποιητικό Εσωτερικού Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (TUV AUSTRIA HELLAS), «Σύγχρονη αγροτική Επιχειρηματικότητα», «Η Αγορά των Βιολογικών Προϊόντων στις Νέες Συνθήκες» κ.ά.